Hypotheek voor bijna alle uitzendkrachten

Vanaf nu kunnen bijna alle uitzendkrachten een hypotheek aanvragen. Door een externe taxateur te gebruiken kunnen meer uitzendkrachten een zogenoemde perspectiefverklaring aanvragen.

Uitzendkrachten konden al twee jaar met een Perspectiefverklaring een hypotheek voor een eigen woning aanvragen bij een groot aantal geldverstrekkers. Daarvoor moet de uitzendkracht werkzaam zijn bij een gecertificeerd uitzendbureau, en de hypotheekaanvraag wordt beoordeeld door een door het uitzendbureau intern aangestelde Perspectief Taxateur.

Vanaf vandaag is het ook mogelijk om via een gecertificeerde externe partij de Perspectiefverklaring aan te vragen. Uitzendbureaus hoeven dan geen eigen taxateur meer aan te stellen, maar kunnen per aanvraag een Externe Perspectief Taxateur inschakelen. Deze taxateur beoordeelt de aanvraag op dezelfde wijze als de taxateur van het uitzendbureau.

Belangrijke voorwaarde bij de aanvraag van de Perspectiefverklaring via een externe partij is dat de uitzendkracht tenminste 52 weken beoordeelbare werkervaring heeft. Hij of zij wordt beoordeeld op toekomstige inzetbaarheid op basis van de gegevens uit zijn of haar dossier, een gesprek met de consulent en de score van een arbeidsmarktscan. Dit leidt tot een evenwichtige beoordeling of er de komende jaren sprake is van een bestendig inkomen.

Samen met een werkgeversverklaring kan de uitzendkracht vervolgens aankloppen bij een van de vele aangesloten geldverstrekkers. Het gaat om ABN AMRO, Aegon, Allianz, Argenta, BLG Wonen, Delta Lloyd, Florius, Hypotrust Hypotheken, ING, Nationale Nederlanden, NIBC Direct, Obvion, Rabobank, Reaal, Regiobank, Robuust, SNS, Triodos Bank en Vista Hypotheken.